Notikumi

BĒRNU PANKŪKU BRANČS GORĀ
Zinību dienas noskaņās aicinām uz BĒRNU PANKŪKU BRANČU GORĀ! Mazākos un lielākos bērnus priecēs gardās restorāna ZĪDS sagatavotās pankūkas, atraktīvais un skanīgais “Pankūku ansamblis” Aleksandra Maslova vadībā, kopīga darbošanās, muzicēšana, spēles un mīklu minēšana.
Vairāk
01. Sep
11:00, svētdiena
Straume/Flow. Piedzīvojumu filma, Animācija, Ģimenes filma
Kaķis ir izteikts vientuļnieks, bet tad, kad viņa mājas iznīcina milzu plūdi, viņš atrod patvērumu nelielā laivā kopā ar citiem dzīvniekiem. Lai izdzīvotu, Kaķim būs jāiemācās sadarboties. Kopā ar Kapibaru, Lemuru, Suni un Putnu viņš ceļo cauri noslēpumainām ainavām, mācoties pielāgoties jaunajai,...
Vairāk
01. Sep
13:00, svētdiena
BALTIC SEA DOCS - Laimes aģents/Agent of Happiness
Kā izmērīt laimi? Butānā ieviests “nacionālās kopējās laimes” indekss, un Ambers ir viens no aģentiem, kas dodas no mājas uz māju, lai uzrunātu Butānas iedzīvotājus un noskaidrotu, cik laimīgi viņi īsti ir. Viņš pats, lai gan jau četrdesmitgadnieks, joprojām dzīvo kopā ar māti, ir nelabojams...
Vysi beleti ir nūpierkti!
04. Sep
18:00, trešdiena
BALTIC SEA DOCS - Kopš es sevi atceros/Rats tavi makhsovs
Personisks ceļojums pēcpadomju sabiedrības mainīgajā ainavā. Filmas režisore intīmā dialogā ar savu māti pēta divu paaudžu sieviešu attiecības. Māte ir matemātikas skolotāja, kura allaž uzsvērusi struktūras un disciplīnas nozīmi audzināšanā, savukārt režisore Maka Gogaladze ar šausmām atceras...
Vysi beleti ir nūpierkti!
05. Sep
18:00, ceturtdiena
ZIEDONIS UN MĪLESTĪBA
Imanta Ziedoņa dzejā un epifānijās būtiska nozīme ir sievietei un mīlestībai, tādēļ par godu dzejnieka 90 gadu jubilejai tapusi mīlestības tēmai veltīta koncertprogramma. Mīlestības stāstu izstāstīs brīnišķīgā teātra aktrise Karīna Tatarinova un trīs paaudzes spilgtākie pārstāvji: jaunais, talantīgais Uga Gundars, un Latvijā labi zināmi un iemīļoti aktieri Intars Rešetins un Ivars Puga.
Iegādāties biļetiVairāk
06. Sep
19:00, piektdiena
BRĀĻI VARSLAVĀNI. Filmas seanss teātru festivāla Soli pa solim ietvaros
Dokumentālā filma “Brāļi Varslavāni”, kas tapusi 2013.gadā, ir kā vēstures stunda, kas stāsta par reģiona teātra un mākslas vēsturi, ļauj iepazīt cilvēkus, kuri ar saviem darbiem nesuši Latgales un Latvijas vārdu pasaulē. Mākslinieka Franciska Varslavāna (1899-1949) un režisora Antona Varslavāna (1904-1990) pēdas arvien vēl jūtamas vecajās Rēzeknes pilsētas ielās ar zemajām vienstāvu mājiņām.
Vysi beleti ir nūpierkti!
20. Sep
19:00, piektdiena
LNSO 99. SEZONAS ATKLĀŠANAS KONCERTS
Diriģents Tarmo PELTOKOSKI. Programmā - Arturs MASKATS “Tango”, Gustavs HOLSTS “Planētas”, Ralfs VONS-VILJAMSS Sinfonia antartica.
Vysi beleti ir nūpierkti!
21. Sep
17:00, sestdiena
KĀ TAURIŅI GAISMĀ. Latgales Rūžeņa Aija Rimša.
Pateicoties skatītāju lielajai atsaucībai, arī 2024.gada septembrī Latgales vēstniecībā GORS izskanēs par Latgales rūžeņu dēvētās dziedātājas Aijas Rimšas piemiņas koncerti «Kā tauriņi gaismā». Tajos piedalīsies mūziķi un Aijas līdzgaitnieki, lai atgādinātu un iepazīstinātu plašāku auditoriju ar Aijas kā talantīgas personības dzīvi, ceļu no pirmās dziesmas līdz… nenodziedātajai, dziesmu tapšanas ceļu un viņas dzīvē tuvu cilvēku atmiņām un izdziedātu vēl kādu daļu no viņas daudzajām dziesmām.
Iegādāties biļetiVairāk
28. Sep
19:00, sestdiena
SUŅA MĀJA. Latvijas Nacionālā teātra viesizrāde
Stāsts par trīs brāļiem, kas pazaudējuši saikni cits ar citu. Tas, kas viņus joprojām vieno, ir tēva mājas, vecais suns Kubiks un… Viņa… Vienīgā. Vienīgā, kas var viņus samierināt. Nu, vai arī sanaidot uz visiem laikiem, izvelkot “no skapja” visus pagātnes noslēpumus…
Vysi beleti ir nūpierkti!
29. Sep
16:00, svētdiena
ORGANismi | JAZZ. SPORS. BACH. Trio Sonatas
Johana Sebastiana Baha trio sonātes ērģelēm ieņem īpašu vietu Baha ērģeļsacerējumu klāstā. Šajā programmā tām ir piešķirts jauns konteksts, paverot novatoriskus skaņas apvāršņus. Koncertprogrammā būs dzirdami trīs Baha oriģināli Grācas ērģeļu profesora Ulriha Valtera interpretācijā un Štutgartes teorijas pasniedzēja Mihaela Spora džeza skaņdarbi, kas atsaucas uz Baha oriģināliem.
Vysi beleti ir nūpierkti!
10. Okt
19:00, ceturtdiena