KĻŪSTI PAR MAZO KULTŪRAS VĒSTNIEKU

Ar mērķi uzteikt aktīvākos kultūras norišu apmeklētājus un rosināt lielāku interesi un izpratni par dažādām kultūras norisēm, Latgales vēstniecība GORS turpina Mazo kultūras vēstnieku programmu. Tās ietvaros gados jaunākie mākslu cienītāji aicināti doties aizraujošā un izzinošā piedzīvojumā, kur, sakrājot uzlīmes par apmeklētajiem pasākumiem, varēs kļūt par GORS Mazo vēstnieku un saņemt arī balvu.

1. septembrī Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē “Bērnu pankūku brančs” atklās trešo Mazo kultūras vēstnieku programmas sezonu. Vēlbrokastu rītā mazākos un lielākos bērnus priecēs gardās restorāna ZĪDS sagatavotās pankūkas, atraktīvais un skanīgais “Pankūku ansamblis” Aleksandra Maslova vadībā, kopīga darbošanās ar jautro pavāru un viņa noslēpumaino draugu, muzicēšana, spēles un daudz kas cits. Oktobrī norisināsies 9. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “ORGANismi” un kā ierasts sadarbībā ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu top īpaša muzikāla izrāde bērniem “Kaimiņi”. Mazā vēstnieka kartē iekļautie pasākumi ir arī bērnu izrāde “Monstri Halovīna brīvdienās”, Rīgas baleta skolas izrāde bērniem “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”, Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra izrāde “Kā noķert Santa Klausu?”, muzikāla izrāde bērniem “Kraukšķītis”, teatralizēta cirka izrāde “Alice in Wonderland reloaded”, kā arī tikšanās ar bērnu iemīļotajiem varoņiem – lācīti Ričiju Rū un Tutu.  

Pasākumu piedāvājumā sev atbilstošu atradīs gan piecgadnieks, gan arī skolas vecuma bērns. GORS Informācijas centrā – kasē saņem Mazā kultūras vēstnieka karti, kur sakrājot četras uzlīmes programmas dalībnieks balvā saņems GORS Mazā vēstnieka apliecinājumu, kā arī GORS Kino apmeklējumu.

GORS mazo vēstnieku rudens sezonas programma:

BĒRNU PANKŪKU BRANČS GORĀ
Svētdiena, 1. septembris 11.00, Lielā zāle 12,75 – 15,00 €

Zinību dienas noskaņās aicinām uz BĒRNU PANKŪKU BRANČU GORĀ! Mazākos un lielākos bērnus priecēs gardās restorāna ZĪDS sagatavotās pankūkas, atraktīvais un skanīgais “Pankūku ansamblis” Aleksandra Maslova vadībā, kopīga darbošanās, muzicēšana, spēles un mīklu minēšana.

ORGANismi | KAIMIŅI. Koncertuzvedums visai ģimenei
Piektdiena, 18. oktobris 19.00, Lielā zāle 10,00 €

“Šī apkaime līdzinājās daudzām citām. Te bija mājas, laternas, koki… un kaimiņi, kas cits citu nepazina.” Kas notiks ar vistas Kamillas ģimeni, Kuplastes kungu, bailīgo Pelēnu, robotu konstruētāju Matildi, milzi Jēci un pūci Paulīni brīdī, kad visā ciematā pazudīs internets? To mums palīdzēs saprast muzikālā uzveduma režisors, scenārija autors un teicējs Gerds LAPOŠKA, komponiste Marina GRIBINČIKA, ērģelniece Iveta APKALNA un Latgales mūzikas un mākslas vidusskolas spēlējošie un dziedošie bērni.

MONSTRI HALOVĪNA BRĪVDIENĀS. Izrāde bērniem
Piektdiena, 25. oktobris 18.00, Lielā zāle 16,27 – 32,54 €

Monstri Halovīna svētku brīvdienās – tas ir aizraujošs interaktīvais šovs ar Jūsu iemīļotajiem varoņiem - grāfs Drakula, Maviss, Marejs, Džonatans un citi monstri. Izrādē bērni varēs mijiedarboties ar varoņiem, lai palīdzētu izskaitļot Psshhh kungu. Bet tas, kāds būs šo aizraujošo piedzīvojumu fināls - paliks šova galvenā intriga!

SNIEGBALTĪTE UN SEPTIŅI RŪĶĪŠI. Rīgas Baleta skola. Baleta izrāde bērniem
Sestdiena, 30. novembris 17.00, Lielā zāle 12,00 – 16,00 €

Tēlainais rokbalets mazajiem skatītājiem un viņu vecākiem veidots pēc brāļu Grimmu pazīstamās un iemīļotās pasakas motīviem. Uzvedumā piedalās topošie baleta mākslinieki no Rīgas Baleta skolas.

KĀ NOĶERT SANTA KLAUSU. M.Čehova Rīgas krievu teātra viesizrāde
Otrdiena, 3. decembris 14.00, Mazā zāle 8,00 €

Tuvojas ziemas gaidītākie svētki - pavisam drīz Rēzekne iemirdzēsies svētku gaismās, mājās parādīsies izrotātas Ziemassvētku eglītes, bet uz Ziemeļpolu tiks sūtīti pilni maisi ar vēstulēm, kurās aprakstītas kārotās dāvanas.

KRAUKŠĶĪTIS. Muzikāla izrāde
Svētdiena, 8. decembris 16.00, Lielā zāle 12,00 – 20,00 €

Nika Matvejeva un Marata Samauska muzikālā izrāde "Kraukšķītis" ir tapusi pēc Margaritas Stārastes pasakas "Kraukšķītis" motīviem. Tas būs skaists Ziemassvētku stāsts par piparkūku vīriņa piedzīvojumiem, kuros viņš tiksies ar Lācēnu, Žagatu, Vārnu, Lapsiņām, Vāverēniem, Pīli, Suni, Sniģu ģimeni, Sniegpārsliņām, un protams - Sniegbaltīti un Salatēvu!

ALICE IN WONDERLAND RELOADED
Trešdiena, 11. decembris 19.00, Lielā zāle 21,69 – 65,08 €

”ELYSIUM” komanda ir sagatavojusi Jums absolūti jaunu ģimenes šova programmu, kas būs interesanta gan pieaugušajiem, gan bērniem. Pasaku tēli. Dinamika. Humors. Īstam cirkam raksturīgais skaistums un maģija. Jauna cirka šova dimensija.

TUTAS LIETAS. Ziemassvētku koncerts
Sestdiena, 14. decembris, Seko līdzi informācijai latgalesgors.lv

Tuvojoties Ziemassvētku laikam Tuta aicina visus mazos fanus uz koncertu, kas sasildīs bērnu un vecāku sirdis. Koncertā bērni varēs klausīties un dziedāt līdzi sev jau zināmām Tutas dziesmiņām, kā arī satikt Tutas draugus.  

RIČIJS RŪ. Ziemassvētku pasaka
Svētdiena, 22. decembris 15.00, Lielā zāle 15,00 – 22.00 €

Lāči ziemā guļ, bet Ričijs Rū ir pārliecināts, ka gada skaistākos svētkus - Ziemassvētkus - nogulēt nedrīkst. Arī lācenītei Rūbijai laiks piedzīvot šo brīnumu. Bet Kas ir Ziemassvētki? Kāpēc tie ir tik īpaši un kāpēc tos nedrīkst palaist garām?

Restorāns ZĪDS
Aicinām baudīt ne tikai ēdiena priekus ikdienā un svētkos, bet arī priecāties par skatu uz Rēzekni un izmantot kā vietu, kur uzkavēties pirms un pēc kultūras notikumiem. Izvēlies un nogaršo jebkuru ēdienu vai dzērienu un saņem uzlīmi!.

Biļetes iespējams iegādāties Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmā internetā www.latgalesgors.lv un kasē Pils ielā 4, Rēzeknē, kā arī “Biļešu Paradīze” biļešu tirdzniecības sistēmās kasēs un internetā.

Aktuālajai informācijai par koncertu ciklu norises laikiem un citai informācijai var sekot līdzi www.latgalesgors.lv, kā arī @latgalesgors platformās Facebook un Instagram.