Kultūras notikumi septembrī

Latgales vēstniecības GORS septembris koši atklās koncertzāles rudens sezonu.  Aicinām uz pirmo bērnu pankūku branču GORĀ, kas atklās trešo Mazo kultūras vēstnieku programmas sezonu, piedzīvosim Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra 99. sezonas atklāšanas koncertu, uzņemsim viesos Latvijas Nacionālā teātra viesizrādi, kā arī daudzi citi notikumi.

BĒRNU PANKŪKU BRANČS GORĀ
Svētdiena, 1. septembris 11.00, Lielā zāle 15,00 €

Zinību dienas noskaņās aicinām uz bērnu pankūku branču GORĀ.  Mazākos un lielākos bērnus priecēs gardās restorāna ZĪDS sagatavotās pankūkas, atraktīvais un skanīgais “Pankūku ansamblis” Aleksandra Maslova vadībā, kopīga darbošanās, muzicēšana, spēles un mīklu minēšana.

ZIEDONIS UN MĪLESTĪBA.
Piektdiena, 6. septembris 19.00, Lielā zāle 18,00 – 30,00 €

Imanta Ziedoņa dzejā un epifānijās būtiska nozīme ir sievietei un mīlestībai, tādēļ par godu dzejnieka 90 gadu jubilejai tapusi mīlestības tēmai veltīta koncertprogramma. Mīlestības stāstu izstāstīs brīnišķīgā teātra aktrise Karīna Tatarinova un trīs paaudzes spilgtākie pārstāvji: jaunais, talantīgais Uga Gundars, un Latvijā labi zināmi un iemīļoti aktieri Intars Rešetins un Ivars Puga.

LNSO 99. SEZONAS ATKLĀŠANAS KONCERTS
Sestdiena, 21. septembris 17.00, Lielā zāle 18,00 – 45,00 €

Diriģents Tarmo PELTOKOSKI. Programmā - Arturs MASKATS “Tango”, Gustavs HOLSTS “Planētas”, Ralfs VONS-VILJAMSS Sinfonia antartica.

KĀ TAURIŅI GAISMĀ. Latgales Rūžeņa Aija Rimša.
Sestdiena, 28. septembris 19.00, Lielā zāle 15,00 – 30,00 €

Pateicoties skatītāju lielajai atsaucībai, arī 2024.gada septembrī Latgales vēstniecībā GORS izskanēs par Latgales rūžeņu dēvētās dziedātājas Aijas Rimšas piemiņas koncerti «Kā tauriņi gaismā». Tajos piedalīsies mūziķi un Aijas līdzgaitnieki, lai atgādinātu un iepazīstinātu plašāku auditoriju ar Aijas kā talantīgas personības dzīvi, ceļu no pirmās dziesmas līdz… nenodziedātajai, dziesmu tapšanas ceļu un viņas dzīvē tuvu cilvēku atmiņām un izdziedātu vēl kādu daļu no viņas daudzajām dziesmām.

SUŅA MĀJA. Latvijas Nacionālā teātra viesizrāde
Svētdiena, 29. septembris 16.00, Lielā zāle 16,00 – 22,00 €

Stāsts par trīs brāļiem, kas pazaudējuši saikni cits ar citu. Tas, kas viņus joprojām vieno, ir tēva mājas, vecais suns Kubiks un… Viņa… Vienīgā. Vienīgā, kas var viņus samierināt. Nu, vai arī sanaidot uz visiem laikiem, izvelkot “no skapja” visus pagātnes noslēpumus…

Biļetes iespējams iegādāties Latgales vēstniecības GORS un “Biļešu Paradīze” biļešu sistēmā internetā un kasē Pils ielā 4, Rēzeknē. Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.