Rēzeknes bigbends aicina

Ieskandinot Rēzeknes pilsētas svētku svinības, 2. augustā 18.00, uz mazās āra skatuves pie Latgales vēstniecības GORS, Rēzeknes bigbends un soliste Laura Svikša aicina uz koncertu “Vēl vasaras zied”.

Koncertprogrammā “Vēl vasara zied” izskanēs latviešu komponistu zelta melodijas, aranžējumi un pasaules džeza standarti. Koncerta soliste ir Laura Svikša, Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolas šī gada džeza nodaļas absolvente, dziedātāja un dziesmu autore. Viņas muzikālā dzīve aizrit uz dažāda mēroga skatuvēm -  sākot no mazām, mājīgām tepat Rēzeknē un tās apkaimē un beidzot ar lielākām un tālākām, izpildot savas oriģināldziesmas, džeza vai populāro mūziku. Vieni no projektiem - Latgales Kongresa koncerts, koncertprogramma “Celīs Bruoļ”, Muzikālā banka 2022. un 2023. gadā, kā arī 2021.gadā projekts “Ghetto Faktors”, kur Laura kļuva par superfinālisti.

Rēzeknes bigbends ir profesionālā pūšamo instrumentu orķestra “Rēzekne” (dibināts 1991. gadā) mūziķu vienība. Pateicoties tam, savulaik bija tradīcija rīkot Rēzeknes Džeza mūzikas dienas. Notika sadraudzības koncerti ar citiem Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas un Zviedrijas mūziķu kolektīviem. Šobrīd bigbenda mākslinieciskā vadīšana uzticēta Laurim Amantovam, kurš ir J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un Klaipēdas Universitātes džeza nodaļas absolvents, spēlē Mirage Jazz Orchestra un vairākos mazākos sastāvos, strādā Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļā par pasniedzēju. Kolektīva mājvieta un regulārākā koncertvieta ir Latgales vēstniecība GORS.

Ieeja koncertā ir bezmaksas. Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.